Pustite do kuchyne paru – pomôže pri príprave jedál aj pri čistení rúry
24.10.2023

Pustite do kuchyne paru – pomôže pri príprave jedál aj pri čistení rúry

Ak hľadáte spotrebič, ktorý vám v kuchyni pomôže pri príprave rôznorodých jedál, stavte na parnú rúru. Parné rúry od Electrolux sa dokážu postarať o ohrev i samotnú prípravu jedál, pričom zvládnu všetko od múčnikov, cez prípravu ryže až po mäso pripravené metódou Sous-vide. A spoľahnúť sa na nich môžete dokonca aj pri upratovaní – vďaka pare bude čistenie rúry úplná hračka.


Jedlá ako od babičky či kulinárske špeciality? Pomocou pary si pripravíte oboje


Neverte mýtu, že parné rúry využijú len zanietení pekári či profesionálni šéfkuchári. Para vám pomôže pri príprave akýchkoľvek druhov jedál – okrem klasických pečených koláčov či chleba, ktorým dodá potrebnú vlhkosť a vláčnosť, môžete parnú funkciu využiť na pečené mäso alebo ryby, ale napríklad aj pri príprave príloh ako je zelenina, ryža či knedľa. Či sa už rozhodnete experimentovať alebo ostanete verní receptom od babičky je na vás, parná funkcia však v každom prípade príjemne zvýrazní a podčiarkne chuť jedál. Navyše to zvládnu aj začiatočníci – stačí využiť funkciu Steamify®, ktorú ponúkajú parné rúry od Electrolux. Tá vám pomôže zvoliť ideálnu úroveň pary podľa typu jedla a dĺžky prípravy pokrmu.

Parné rúry Electrolux však budú skvelým pomocníkom aj v prípade, ak si chcete vychutnať niečo špeciálne. Rúry radu 900 SteamPro® od Electrolux sú odborníkmi na prípravu jedla vo vákuu metódou Sous-Vide. Pri tejto francúzskej technike varenia uzavriete do vzduchotesného vrecúška všetky potrebné ingrediencie, ktoré sa následne vďaka pare skvele prepoja a pomôžu zachovať šťavnatosť mäsa. Túto metódu používajú aj vychýrení kulinárski majstri, vďaka parnej rúre to však hravo zvládnu aj začiatočníci.

Chrumkavé alebo nadýchané?
 

Parné rúry od Electrolux ponúkajú viaceré funkcie a úrovne pary, ktoré vám pomôžu pri príprave špecifických pokrmov. Na pečenie domáceho pečiva či chrumkavého mäsa sú ideálne parné rúry SteamCrisp®, ktoré sa postarajú o to, aby boli pokrmy vláčne a prepečené vo vnútri, no zároveň dokonale chrumkavé na povrchu. Multifunkčné parné rúry SteamBoost ponúkajú tri úrovne pary, ktoré sú ideálne na prípravu kysnutého cesta či chleba, ale výborné výsledky ponúknu aj pri pečenom mäse či zelenine – vďaka viacúrovňovému pečeniu si dokonca môžete pripraviť viacero rôznych jedál naraz a rovnomerne. O profesionálne výsledky sa postarajú parné rúry SteamPro, ktoré ponúkajú až 4 úrovne pary, vďaka čomu sú ideálne na dusenie a pečenie mäsa, múčnikov a príloh, na kysnutie cesta, zaváranie, sušenie i zohrievanie hotových pokrmov a nahrievanie tanierov.

Dotiahnite varenie v pare do dokonalosti


Aj pri príprave jedál v pare platí, že k dokonalosti pomôžu drobné detaily. O precízne výsledky pečenia sa napríklad postará teplotná sonda, ktorá sleduje teplotu vnútri jedla a pomôže vám tak monitorovať proces pečenia. Dokonca vám oznámi, keď bude jedlo upečené na požadovanú teplotu a následne zastaví pečenie. Zabudovanú teplotnú sondu ponúkajú viaceré modely multifunkčných parných rúr Electrolux, pokiaľ však vaša rúra nie je vybavená sondou, sledovať teplotu môžete aj externým teplomerom na mäso.

Pri príprave jedál metódou Sous-Vide zas nezabúdajte na kvalitné vrecká určené špeciálne na túto techniku, v opačnom prípade by mohlo dôjsť k roztrhnutiu vrecka či znehodnoteniu jedla. Vrecká na Sous-Vide od Electrolux nájdete v dvoch veľkostiach, pričom sa môžu používať až do teploty 120 °C pri metóde Sous-Vide alebo na uchovávanie jedál do –40 °C.
 

Ako na čistenie parnej rúry?
 

Para je všestranným pomocníkom, ktorý vám pomôže nielen pri varení, ale aj následnom čistení vnútrajška rúry. Modely parných rúr s funkciou AquaClean vďaka funkcii „Čistenie pary Plus“ odparia vodu na dne rúry a vzniknutá para uvoľní inak odolnú mastnotu a zvyšky jedál na povrchu. Rúru potom stačí len utrieť vlhkou utierkou a hotovo! Ak by to nestačilo, parné rúry Electrolux vám dokonca pripomenú, kedy je už čas na ich čistenie – v prípade, že je rúra znečistená sa na displeji zobrazí pripomienka, že je potrebné vyčistiť ju.

Potrebujete poradiť? Radi Vám zodpovieme ďalšie otázky na telefónnom čísle +421 907 646 848 alebo nás navštívte v našom kuchynskom štúdiu na Galvaniho 15/C v Bratislave. Tešíme sa na Vás.