Plynové dosky Whirlpool: večná krása spojenia ocele a skla
16.09.2022

Plynové dosky Whirlpool: večná krása spojenia ocele a skla

Ak patríte ku skalným zástancom varenia na plyne, potom vedzte, že vás plynové varné dosky Whirlpool nenechajú chladnými. Popri impozantnému designu si vás získajú komfortnou varnou plochou, výkonnými horákmi s krokovou reguláciou plameňa MultilevelFlame aj ľahkou údržbou. 



Čistý design
Nové dosky v čistom, minimalistickom designu pristanú  moderným aj high-tech kuchyniam. Skvelo ladia s ostatnými spotrebičmi z prémiovej rady W Collection aj futuristickej rady Absolute, s ktorou si domov môžete vniesť farby – nielen nerez a čiernu, ale aj bielu alebo zaujímavú champagne s perleťovým efektom.

Unikátny MultilevelFlame
Hlavnou výhodou plynovej varnej dosky je okamžitá a pomerne presná regulácia intenzity ohrevu. Neviete, ako veľa pridať či ubrať plameň? Nevadí, pomôže vám unikátna funkcia plynových dosiek Whirlpool MultilevelFlame. Umožňuje veľmi presne nastaviť deväť úrovní plameňa pre najrôznejšie kuchárske techniky. Zapaľovanie je hračka – je integrované v ovládacích gombíkoch.

 

Špeciálny extra výkonný dvojkorunkový horák 
Pre ohrev veľkého množstva vody alebo intenzívny var či pečenie a grilovanie vo veľkých nádobách sa hodí výkonný dvojkorunkový horák s veľmi vysokým výkonom až 3,7 kW. Vďaka špeciálnemu tvaru a optimálnej absorpcii tepla skracuje dobu prípravy až o 20 %, čím ušetrí nielen čas, ale aj nemalé peniaze. K niektorým modelom je možné dokúpiť aj špeciálny držiak panvice WOK.

Krása, ktorá pretrvá
Neverte všetkému, čo sa hovorí. Údržba plynových dosiek nemusí byť nočná mora – za predpokladu, že sú z kvalitných materiálov so špeciálnou povrchovou úpravou. Práve exkluzívna úprava nerezového povrchu nanotechnológií iXelium, používaná pri spotrebičoch Whirlpool, bránia prilepeniu pripravovaného jedla na povrch dosky, chránia jej povrch pred poškrabaním, zmenou farby a starnutím. Na čistenie povrchu netreba používať čistiace prostriedky, postačí mokrá mäkká hubka. Vysokú odolnosť povrchov upravených nanotechnológiou iXelium proti zažltnutiu, poškrabaniu a korózii potvrdila nezávislá skúšobňa TÜV Rheinland Italia. Dosky s povrchom zo špeciálneho tvrdeného skla sa čistia rovnako ľahko, ako indukčné dosky.

 

Komfortne varná plocha aj v nadštandardnej veľkosti
Pokiaľ máte dosť miesta a naviac milujete exotickú kuchyňu alebo grilovanie, nemusíte sa uspokojiť s klasickou 60cm varnou doskou, ale môžete siahnuť napríklad  v šírke 73 cm s piatimi plynovými horákmi. Má zmienený dvojkorunkový horák s veľmi vysokým výkonom 3,7 kW, ktorý skracuje dobu prípravy až o 20 %. Špeciálny tvar hornej časti tohto horáku totiž umožňuje vďaka dvom plameňovým prstencom perfektné rozloženie plameňa a optimálnu absorpciu tepla. Bezpečnostné ventily horákov uzavrú prívod plynu v prípade náhodného zhasnutia plameňa, spôsobeného prievanom či pretečením varenej potraviny. Dve robustné liatinové mriežky zaisťujú stabilitu riadu pri posúvaní. Táto doska s elegantným povrchom z čierneho tvrdeného skla perfektne zapadne do akejkoľvek kuchyne aj vďaka bezrámčekovému prevedeniu – dá sa efektívne zafrézovať do pracovnej dosky.

Stabilné liatinové mriežky
Niektoré modely, napríklad tie z rady Absolute, sú osadené veľmi masívnymi dvojdielnymi liatinovými mriežkami s rámom, ktoré k sebe tesne priliehajú. Poskytujú dokonalú oporu hrncom a rajniciam nad varnou doskou aj mimo varnej dosky. A ak riad veľmi rýchlo  posúvate, nestane sa vám, že by sa hrnce prevrátili a obsah sa rozlial. 

Zaujal Vás tento produkt? Radi Vám zodpovieme ďalšie otázky na telefónnom čísle +421 907 646 848. Navštívte nás v našom kuchynskom štúdiu na Galvaniho 15/C v Bratislave. Tešíme sa na Vás.