NOVÉ TRENDY V KUCHYNIACH
28.06.2023

NOVÉ TRENDY V KUCHYNIACH

Kuchyňa je srdcom domova a miestom, kde sa stretáva rodina a priatelia. V posledných rokoch sme svedkami vzrastajúceho záujmu o moderné kuchyne, ktoré prinášajú do našich domov štýl, pohodlie a efektívnosť. Množstvo ľudí už trávi menej času reálnou prípravou jedla, aj preto kladú väčší dôraz na celkový estetický dojem ako funkčnosť kuchyne. Nové trendy v kuchyniach spájajú moderné inovácie a tradičné prvky, ktoré spolu vytvárajú harmonický priestor pre prípravu jedál, zábavu a relaxáciu.


FAREBNÉ KOMBINÁCIE 
V súčasnosti sú najpoužívanejšie zemité a pastelové farby. Pôsobia na človeka upokojujúco a v kombinácií s drevom príjemne doladia interiér. Farby ako Kašmír, Satin, Kamenná sivá sadnú pre každú modernú a luxusnú kuchyňu. Samozrejme kto hľadá klasiku vždy môže siahnuť po nadčasovej bielej s jemným doladením trendovými farbami.

 

MATERIÁLY
Prírodné materiály asi nikdy neomrzia. Drevo, kameň a prírodné textúry dodávajú priestoru teplo a eleganciu. Vyhľadávané sú kamenné pracovné dosky, prírodné dyhované povrchy ale aj akcenty zo surových materiálov ako napríklad tehla či betón. 
Nielen farba či materiál, ale aj povrchová úprava výrazne ovplyvňuje vzhľad kuchyne.  Lesklé kuchyne postupne úplne ustupujú kuchyniam s matným povrchom. Matný povrch nie lenže dobre vyzerá, ale je aj veľmi praktický. Nové matné povrchy sú totiž menej citlivé na odtlačky prstov, škvrny či škrabance.

 

MINIMALISTICKÝ A FUNKČNÝ DIZAJN
Kuchyňa je čoraz viac integrovaná do otvoreného priestoru spoločenskej časti. Čisté línie, jednoduché povrchy a skryté úložné priestory sa stávajú hlavnými prvkami dizajnu. Súčasné trendy sa sústreďujú na efektívne využitie priestoru a minimalizáciu rušivých prvkov. Funkčnosť je kľúčovým faktorom, a preto sú kuchynské spotrebiče a vybavenie najčastejšie zabudované vo vysokých kuchynských zostavách, s plnými dvierkami obvykle až do výšky stropu. Tieto prvky vytvárajú v kuchyni jednotný a prehľadný vzhľad.

 

ÚSPORNÉ A EKOLOGICKÉ RIEŠENIA
Súčasné trendy kladú veľký dôraz na udržateľnosť a šetrnosť k životnému prostrediu. Kuchyňa je časť domu kde nájdeme asi najviac spotrebičov z celej domácnosti, aj preto sa stáva trendom siahnuť po energeticky úspornejších spotrebičoch, ktoré zvyšujú pohodlie a efektivitu v kuchyni.  Okrem toho, mnohí ľudia v súčasnosti separujú odpad priamo v kuchyni, čomu mnohí výrobcovia začali prispôsobovať vybavenie kuchyne.

Nové trendy v kuchyni sa stále menia, avšak je dôležité nájsť rovnováhu medzi estetikou a funkčnosťou, aby sa vytvoril priestor, ktorý bude praktický a príjemný pre celú rodinu. Nech si už vyberiete akýkoľvek trend je dôležité, aby vaša kuchyňa odrážala váš štýl a spĺňala vaše potreby. Navštívte nás v showroome na Galvaniho 15/C v Bratislave, kde Vám radi pomôžeme s výberom tej správnej kuchyne práve pre Vás.