LAMELY – moderný prvok pre štýlový interiér
28.12.2023

LAMELY – moderný prvok pre štýlový interiér

Lamely sú v dnešnej dobe jeden z najčastejšie používaných  dekoračných prvkov v interiéri.  Interiéru prepožičajú moderný dizajn, ale i štýl a eleganciu. V neposlednom rade zvyšujú útulnosť a  atraktívnosť priestoru. Pravidelný raster lamiel má pozitívny vplyv na vnímanie a psychiku človeka, aj preto sú lamely také obľúbené. 


Najčastejšie sa lamely používajú ako obklad steny, môžu byť náhradou za rôzne dekoratívne stierky a tapety.  Využívajú sa najmä v obývačke na stenu za televízor, v spálni za čelo postele, alebo v predsieni spolu s háčikmi na kabáty. Sú ideálne na vizuálne zvýraznenie steny, alebo stropu. Ich inštalácia je vhodná aj pre akustickú pohodu v interiéroch. 
Ich využitie je vítané aj v malých bytoch, kde esteticky oddeľujú funkčné zóny, napríklad kuchyňu, alebo predsieň od obývačky. Lamelové priečky priestor neuzatvárajú, ale naopak vytvárajú optický predel, pričom Váš priestor ostáva presvetlený, vzdušný a zároveň dotvára pocit súkromia.  

V súčasnosti je na trhu veľká ponuka lamiel  z rôznych materiálov a v rôznych povrchových úpravách. Ich veľkosti a šírky sa dajú prispôsobiť konkrétnym potrebám a preferenciám, 
čo umožňuje individuálnu variabilitu. V materiálovom prevedení jednoznačne dominuje drevo. Či už je to imitácia dreva, alebo celomasívne drevené lamely, textúra dreva dodáva priestoru prírodný a autentický vzhľad.  

Výhody:
- flexibilita  - lamely sa vedia prispôsobiť akémukoľvek priestoru, stačí si len vybrať prevedenie a plochu kde najlepšie doladia interiér. 
- zlepšenie akustiky – ako prvok s veľkou plochou majú schopnosť absorbovať zvuk a tak spríjemniť akustickú pohodu
- regulácia priechodu svetla – pri členení priestoru pomocou lamelových priečok sa priestor neuzavie, ale ostáva vzdušnejší a svetlejší. 

Oslovila vás možnosť mať takýto zaujímavý prvok interiéru u Vás doma? Neváhajte nás kontaktovať a navštívte nás v showroome DECOMARKET na Galvaniho 15/C v Bratislave. Radi pre Vás vytvoríme návrh šitý na mieru.