Ako postupovať pri výbere a zariadení bývania
02.02.2022

Ako postupovať pri výbere a zariadení bývania

Pri riešení vlastného bývania by sme mali myslieť hlavne na to, že to nie je malá a určite nie krátkodobá investícia. Vlastné bývanie bude odrazom Vášho životného štýlu, estetického cítenia a zároveň miesto, ktoré by malo pre Vás vytvoriť domov. 

Pri prvotnom výbere, či už ide o byt alebo rodinný dom, by sme sa mali zamyslieť sa nad vhodnou polohou bývania, či ste aktívny a spoločenský človek a ťahá Vás skôr ruch mesta, alebo preferujete ticho a lokalitu na okraji mesta. Treba sa zamerať aj na okolie nehnuteľnosti, či Vám lokalita poskytne všetku potrebnú občiansku vybavenosť a služby, ktoré budete v budúcnosti potrebovať. Ďalšie podstatné faktory pre bývanie sú orientácia k svetovým stranám, dispozičné riešenie a z toho vyplývajúce vhodné členenie dennej a nočnej zóny.  

Keď už máte výber nehnuteľnosti za sebou nasleduje tá príjemnejšia časť, ktorá zahŕňa zariadenie bývania. Treba mať na pamäti, že nejde len o to aby bol interiér pekný ale aj funkčný a bude sa Vám tam dobre žiť. Ceny bývania u nás stále rastú, a preto sa mnohí pri zariaďovaní snažia čo najviac ušetriť. Na čom by ste však šetriť rozhodne nemali sú veci, ktoré v interiéry nebudete chcieť meniť dlhšiu dobu - podlahy, obklady a zariadenie kúpeľne a kuchyne. Tieto prvky by ste mali voliť z kvalitnejších materiálov, a taktiež v nadčasových dizajnoch, ktoré sa Vám len tak nezunujú. Následne si interiér viete doladiť podľa vášho štýlu a nálady pomocou doplnkov, textílií a zariadeniami, ktoré časom budete meniť. Ak si neviete úplne poradiť s predstavou svojho vysnívaného bývania určite je lepšie sa obrátiť na architekta alebo dizajnéra.