10 rád pri kúpe novej kuchynskej linky
10.11.2023

10 rád pri kúpe novej kuchynskej linky

Realizácia novej kuchynskej linky môže byť celkom náročná záležitosť, najmä, ak chcete spojiť funkčnosť s estetikou. Ponúkame Vám niekoľko nápadov, kde sa snúbi vízia s realizáciou: 


1. Stanovenie rozpočtu
Aké máte možnosti viete jednoducho určiť podľa Vášho rozpočtu.

2. Plánovanie priestoru 
Zamerajte svoj kuchynský priestor a vypracujte si jednoduchý nákres. V prípade, že je to pre Vás náročné, obráťte sa na odborníkov, kde Vám radi pomôžeme s 3D grafickým návrhom.

3. Funkcionalita
Tu je dôležité zodpovedať si na otázku – ako budete využívať kuchyňu. Ste vášnivý kuchár, či pekár? V tomto prípade budete potrebovať väčší pracovný priestor a taktiež viac úložného priestoru. Naopak ak radi jete mimo domova a v kuchyni budete pripravovať jedlo len sporadicky Vaša kuchyňa môže byť jednoduchšia, prípadne dizajnovejšia.

4. Rozmiestnenie spotrebičov 
Spotrebiče ako sporák, rúra, chladnička, umývačka riadu a mikrovlnná rúra by mali byť rozmiestnené tak, aby tvorili logický pracovný prvok. Dôležité je mať všetko po ruke.

5. Pracovná plocha 
Majte k dispozícii dostatočný priestor pre pracovnú dosku. Vhodné materiály sú drevo, kompozitný materiál, či kameň.



6. Úložný priestor 
Mať dostatok úložného priestoru je kľúčovým faktorom pre funkčnú kuchyňu. Premyslite si aké potrebujete množstvo kuchynských skriniek, zásuviek či poličiek.

7. Osvetlenie
Nezabudnite na osvetlenie. Dobre umiestnené svetlá nad pracovnou doskou môžu zlepšiť vizuálnu funkčnosť a v neposlednom rade sú aj dizajnovým doplnkom každej modernej kuchyne.

8. Výber materiálov
Pri výbere materiálov a povrchov je potrebné dbať na ich trvanlivosť a údržbu. Niektoré materiály môžu byť síce atraktívne, napokon však vyžadujú náročnú starostlivosť.

9. Estetické hľadisko 
Dizajn a štýl sú veľmi dôležité. Výber materiálov, farieb, prvkov by mali zodpovedať Vašim predstavám a celkovo by sa mali hodiť do bytu, či domu a vytvoriť tak ucelený koncept.



10. Environmentálne hľadisko 
Zaujímajte sa o udržateľnosť použitých materiálov či ich dopad na životné prostredie. Využívajte spotrebiče s vysokou energetickou triedou a taktiež osvetlenie, ktoré šetria elektrickú energiu.

Venujte svoju pozornosť detailom. Je dôležité, aby Vaša kuchyňa nielen dobre vyzerala, ale aby bola hlavne funkčná a naplnila Vaše očakávania. Obráťte sa odborníkov na dizajn, kde môžete všetky predstavy pretaviť do novej vysnívanej kuchyne. Navštívte nás v našom kuchynskom štúdiu na Galvaniho 15/C v Bratislave.