Para je jedným z najzdravších a čoraz viac preferovaných spôsobov prípravy pokrmov. Zhrnuli sme pre vás to najpodstatnejšie, čo by ste si o pare a parných rúrach mali zapamätať.
1. Para vyzdvihne prirodzenú konzistenciu surovín. Varenie v pare uchováva vitamíny, stopové prvky a živiny. Zelenina si vďaka pare zachová svoju farbu a tvar, keďže nie je potrebné pridávať žiadnu vodu.
2. Para poslúži aj na rozmrazovanie zeleniny. Stačí pariť 5 – 10 minút vo vyhriatej rúre.
3. Vône jedál, ktoré varíte v rúre, sa nezmiešajú. Jedlá, ktoré sa pečú naraz v parnej rúre, neabsorbujú naraz iné chute a vône. Vedľa seba tak môžete poukladať mäso, ryby, zemiaky či zeleninu.
4. Pri úprave ryby s použitím pary nehrozí, že sa ryba vysuší alebo rozvarí.
5. Na rozdiel od rýb, tmavé mäso a hydina potrebujú na prípravu vyššiu teplotu, preto je najvhodnejšie použiť funkciu teplovzdušného ohrevu a pary.
6. Metóda Sous Vide sa postará o ešte intenzívnejšiu chuť a šťavnatosť pokrmov. Stačí vložiť vybrané suroviny do vákuového vrecka, zbaviť prísady vzduchu a zvyšok nechať na rúru.
7. Parné rúry s funkciou pyrolýzy sa vyčistia bez vašej pomoci. Pyrolitické čistenie spáli všetky zvyšky jedál na jemný popol, ktorý potom stačí jednoducho zotrieť.
8. Zabudovaná teplotná sonda udržiava rovnomernú teplotu na požadovanom stupni tým, že reguluje zapnutie a vypnutie parnej rúry na základe teplotného režimu vo vnútri.
9. Para nie je vhodná na prípravu jedál dusených v šťavách a na tie, z ktorých sa neskôr pripravujú omáčky. Je to logické – po parnej úprave by boli tieto jedlá príliš „mokré“.
10. AEG ponúka kurz varenia v pare zdarma pre každého, kto si zakúpi vybraný model parnej rúry.
Zaujal Vás tento produkt? Radi Vám zodpovieme ďalšie otázky na telefónnom čísle +421 907 646 848. Navštívte nás v našom kuchynskom štúdiu na Galvaniho 15/C v Bratislave. Tešíme sa na Vás.